Obeskrivligt

Jag älskar som sagt fotografi och dess variation. Vad man är kapabel till att göra, passionen växer på mig som en svamp för varje dag som går i stort sett. Svartvitt, människor, porträtt med historik, spontant, natur, djur, olika miljöer m.m. listan är lång, allt detta finner jag på ett eller annat sätt intressant. Att ha själva möjligheten till att skapa/fånga en idé på bild och göra det främst intressant, analytiskt eller för övrigt estetiskt är en obeskrivlig känsla för mig. Jag föredrar helst en bild med en historia bakom sig istället för hur stort engagemanget än kan vara.

En suddig bild är inte alltid ett problem utan en lösning, om den har känslan och ett intressant motiv eller en gömd känsla, så kan allting hända för allting är möjligt. Det är så roligt att undersöka! Jag håller inte bara på med digitalt utan jag har också en förkärlek för analogt. Hans Hammarskiöld, Henri Cartier Bresson, Bill Brandt, Ansel Adams och Mattias Klum är bara ett urval av mina största förebilder inom fotografins värld men också när det kommer till vackert svartvitt och manuellt.

Jag fick ärva mina föräldrars gamla Nikon F 401-s, nybörjarserie kameran. Ganska nyligen så fick jag en rulle med svartvitt *glädjetjut* som ska snart bli testad! Har också lärt mig hur man framkallar i mörkerrum osv. det var riktigt roligt.

Jag har fotograferat i 6 år nu ... har jag för mig. Jag köpte min allra första kamera i USA när den låg på 7000 kr, som idag "nutid" har sänkts i priskostnad katastrofalt. Det är en fjuttig liten Nikon D40 som jag fortfarande använder och tycker väldigt mycket om. Den är bekväm på många olika sätt och medgörlig - jag trivs jättebra med att fotografera med den, den har dock börjat svika/ta ut sin rätt på senare dar, så det kanske ändå är rätt tid nu för att byta ut den och ställa den på hyllan. Enligt mig så är Nikon bäst.

 

Objektiv:

18-55 mm Nikkor

55-200 mm

micro nikkor 60 mm

38-70 mm

 

 

annan kamera:

F 401-S Nikon

(38-70 mm obj.)

 

 

Material:

två kameraväskor - en stor och en liten. Fjärrutlösare, ett stort stativ som är väldigt anpassbart för alla sorts miljöer/den tåler också relativt mycket. Jag har också en spruta för att projicera droppar på blomblad med (fick min från tandläkaren, alltid bra att fråga), färgfilm plus b&w.

Fick i present ett redan köpt domän från min morbror och moster, finigast ♥ domännamnet är anpassat för macens iweb, kollade igenom programmet igår och det är rent igenom grym lycka att se vad det är kapabelt till! Vill fixa med allt det nu!

Om ni vill så får ni gärna besöka min portfolio www.wix.com/juliaandersson92/juliaanderssonphotography

2010-11-11 @ 16:19:32 Fotografi Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0